A túrkevei Minta-Kert közösségépítése, fejlesztése

2018/07/16. - írta: kalathor

Az egyesületünk egy pár éve folyamatosan próbálja különböző módokon - rendezvényeken, közösségi médiákban, személyes beszélgetések során - a túrkevei zártkertek jelentőségére felhívni a figyelmet. Az idei évtől egy nagyobb összefogást sikerült elérni, melyben az egyesület önkéntesein, munkatársain kívül a zártkert tulajdonosainak egy nagyobb része és az önkormányzat is részt vesz. Az elindított programról bővebb információt a honlapunkon találhattok. Indítottunk egy nyílt csoportot a facebookon a "Túrkeve - Minta kert" néven, itt a kert tulajdonosok nagy része tud kommunikálni egymással, valamint mi is folyamatosan informáljuk őket az újdonságokról.

Pár kép az eddigi munkálatokról:

29542630_1702284146494609_2832210483662401063_n.jpg

Megbeszélés, egyeztetés a kert tulajdonosokkal, önkormányzattal, érdeklődőkkel.

img_3707.JPG

Csőszház tapasztása - A jövőben egy központi helyszín lenne a kert tulajdonosok számára.

img_3720.JPG

Önkéntesek segítik a munkákat - összesen négy alkalommal szerveztünk önkéntes napot, hogy sikeresen megóvjuk a Csőszházat. A hagyományos tapasztás fortélyait a Zöld Vadon Egyesület mutatta be az Önkénteseknek, ezt a tudást még az nap hasznosíthatták.

Jelenleg a tető rendbehozatala zajlik, hamarosan erről is beszámolunk.

További szép napot kívánunk!

Giligán Egyesület Munkatársai

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://giligan.blog.hu/api/trackback/id/tr1814115573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása